Spyware kent uw interesses

Om erachter te komen wat de gebruiker interesseert, wordt er bij het installeren van online programma's expliciet naar de interessegebieden gevraagd. Echter zijn er veel programma's die kiezen voor een andere manier. Ze 'bespioneren' hun gebruiker middels de reeds genoemde spyware. Deze spyware registreert bruikbare gegevens van de gebruiker die vervolgens teruggekoppeld worden naar de organisatie waarvoor de gegevens bestemd zijn. Door middel van de spyware krijgt u inzicht in welke websites bezocht worden, hoeveel uur per dag iemand online is en hoe frequent hij actief is op zijn mail. Op deze wijze ontstaat er een omvangrijk archief met uitsluitend persoonlijke informatie dat aangeboden kan worden. Hier kunnen mogelijke reclame banners op afgestemd worden. Gezien het feit dat de gegevens die middels de software naar de maker gestuurd worden vrijwel altijd gecodeerd zijn, is het onmogelijk om te kunnen achterhalen om welke gegevens het gaat.

Spyware verwijderen

Er zijn diverse online programma's beschikbaar die het mogelijk maken om spyware software te kunnen traceren en vervolgens te verwijderen van uw PC. Het programma doorzoekt uw hele PC naar mogelijke sporen die naar spyware wijzen. Zodra er bestanden gevonden zijn met mogelijke spyware kunt u kiezen om deze te verwijderen of eventueel terug te zetten middels een mogelijke back-up functie. Dit vanwege het feit dat sommige programma's niet werken zonder een spyware module. Kortom, bij sommige programma's zult u de geïnstalleerde spyware voor lief moeten nemen.

Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine