Virusscanner

Tegenwoordig leveren de meeste PC fabrikanten een antivirus programma met de PC of laptop mee. Echter gebeurt het met regelmaat dat mensen dit alleen maar ballast vinden voor hun PC, en deze verwijderen of niet tijdig updaten. Er bestaat geen goede beveiliging zonder virusscanner! Een beveiliging die u hiertegen ook op zijn minst moet hebben voor uw computer is een firewall.

Wat is een virus?

Een normaal virus is meestal een kleine hoeveelheid data die is verborgen in een bestand. Het virus springt van bestand naar bestand op de harde schijf en beschadigt de bestanden waar hij op landt of hij blijft op 1 bestand zitten en wordt op een zeker moment actief waarbij het virus iets, meestal destructief, begint uit te voeren. Er zijn ook de zogeheten Trojaanse virussen. Deze zijn verborgen in opstartbestanden van programma's en komen tevoorschijn als u de set-up van een dergelijk programma start. Het virus verandert hierbij meestal van vorm, die meestal lijkt op een gewoon systeem bestand als system.exe, winup.exe of zelfs alleen maar in .exe. Ook kan het voorkomen dat het virus niet zelfstandig veranderd, maar dat het gewoon in een systeem bestand veranderd.

Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen