Uw advertentie hier?

Spam

De term spam heeft betrekking op het verspreiden van een grote hoeveelheid ongevraagde berichten. De personen die deze berichten ontvangen hebben hier in de meeste gevallen niet om gevraagd. Normaliter is een spam bericht ook niet afkomstig van een fatsoenlijke en betrouwbare adverteerder. In dit artikel komt u alles te weten over spam.

Soorten spam

Zoals reeds vermeld is spam zelden afkomstig van een betrouwbare bron. Doorgaans bestaat spam uit de volgende categorieën:

 • Illegale software
 • Pornografische advertenties
 • Vormen van een piramidespel
 • Onbetrouwbare geneesmiddelen
 • Kettingbrieven met het verzoek om geld te storten

De bovengenoemde voordelen van spam kunnen op verschillende manieren verspreid worden. Namelijk in de vorm van:

 • Nieuwsgroepen:
  Wanneer u lid bent van een bepaalde nieuwsgroep komt het nog wel eens voor dat u een 'posting' tegenkomt. Een posting is een bericht dat naar meerdere personen tegelijk gestuurd wordt.
 • E-mail:
  ​Deze vorm van spam is gericht op individuele gebruikers en is de meest populaire vorm waarop spam verspreid wordt. Vaak komt het voor dat mails in de vorm van spam terechtkomen in de map 'ongewenst'.

Waarom krijgt u spam?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u spam ontvangt zonder te weten waar deze van afkomstig is. Het  kan simpelweg ontstaan door slechts één bezoekje aan een website die niet sterk beveiligd is of die zelf bestaat uit spam. Wat wel geconcludeerd kan worden is dat spam om tal van verschillende redenen als negatief wordt ervaren. Het is namelijk vervelend en bovendien frauduleus. Herken de vormen van spam en beveilig u en uw omgeving voor de gevaren van spam. Dit kunt u doen door spam tijdig te herkennen en direct te verwijderen zodra u deze ontvangt. Het is ten strengste af te raden om op bepaalde bestanden of links uit de spam te klikken. Dit kan er in sommige gevallen zelfs voor zorgen dat u zelf spam gaat verspreiden.

Terug naar Soorten virussen
onderwijsplein-vindiq