Uw advertentie hier?

Het eerste virus ooit

Het eerste pc-virus werd gecreëerd in 1968 door het kleine computerbeveiligingsbedrijf Brain Computer Services uit Pakistan. Het virus was bedoeld om zogeheten roofkopieën van de software tegen te gaan. Echter bracht het hiermee het adres van de Pakistaanse firma in beeld. Sinds het eind van de jaren negentig zijn op internet veel programma's te verkrijgen waarmee men zelf virussen kan maken. Wanneer u aangesloten bent op internet kan de computer op verschillende manieren besmet raken met verschillende soorten virussen. De meest voorkomende manier is dat u iets downloadt van internet en dat in één of meerdere bestanden een virus verstopt zit. Normaliter zal elke goede en actuele virusscanner dit verstopte virus vinden en dit virusbestand niet toelaten in uw computer. 

Bent u benieuwd naar wat voor virussen er allemaal zijn, dan kunt u hier meer informatie vinden over SPAM en over de spyware

Bescherm uzelf met een virus scanner

Als u beschikt over een goede virus scanner, dan is deze op de achtergrond aanwezig in het geheugen. Dan heeft u tevens een goede kans dat het virus wordt herkend zodra deze actief wordt.

De virusscanner zal dan ook het virus proberen te verwijderen uit het geheugen en uit het besmette bestand voordat deze enige vorm van schade kan aanrichten. Doordat er wekelijks veel nieuwe virussen bijkomen is het raadzaam om met regelmaat de virusscanner te updaten. De meeste anti-virus programma's kunnen zo worden ingesteld dat deze updates automatisch plaatsvinden.

Nieuwe virussen, en dan met name de high-risk virussen, kunnen met name in het beginstadium voor veel schade zorgen doordat op dat moment de antivirussoftware in zijn algemeenheid nog niet is voorzien van definitiebestanden die dit virus kunnen detecteren. Voor met name personen en organisaties die zeer actief zijn met e-mail en internetgebruik ontstaat dan een gevaar.