Uw advertentie hier?

Software beveiliging

Het op juiste wijze beveiligen van uw PC, tablet maar ook smartphones is vandaag de dag noodzakelijker dan ooit. Een extra laagje beveiliging is geen overbodige luxe. Door gebruik te maken van de juiste beveiligingssoftware bent u verzekerd van een veilige online voortzetting. Het doel van deze software is namelijk om virussen buiten de deur te houden en uw computer sneller en beter te laten functioneren. In dit artikel leest u alles over software beveiliging!

Ken de risico's

Een PC kan op diverse manieren worden besmet met een virus. Echter heeft u hier zelf ook in zekere mate invloed op. Het is namelijk raadzaam om voorzichtig te zijn met het online downloaden van software die niet bekend is. Controleer eerst zorgvuldig wat u wilt gaan downloaden middels een online scanner. Op deze wijze voorkomt u eenvoudig risico's. 

Voorheen kwam het nog wel eens voor dat er middels de mail virussen verspreid werden. Dit komt vandaag de dag nauwelijks tot zelden voor. Dit vanwege de virusscans die worden uitgevoerd voordat mailberichten in de mailbox terechtkomen. Zodoende is vandaag de dag de kans op virussen het grootst bij het online downloaden van bestanden. Doordat het internet voortdurend blijft doorontwikkelen ontstaan er ook steeds nieuwe vormen van bedreigingen. 

Het nut van een back-up

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw PC alsnog besmet wordt met een mogelijk virus. Daarom is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van uw PC. Dit houdt in dat uw persoonlijke bestanden worden opgeslagen naar een afzonderlijke externe schijf die als het ware losstaat van de rest van de PC. Op deze externe schijf zijn uw bestanden te allen tijde beschermd tegen de dreiging van mogelijke virussen. Veel PC's beschikken over de mogelijkheid om een back-up automatisch te laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld per week of per maand. Met een back-up voorkomt u een hoop ellende.

Terug naar PC beveiliging
onderwijsplein-vindiq