Uw advertentie hier?

Online sparen

U kunt op veel verschillende manieren online geld sparen. Een voorbeeld hiervan is een spaarrekening, dit is nog steeds een van de makkelijkste en meest gebruikte manieren om geld te sparen. Op een spaarrekening kunt u rente verdienen over het gespaarde bedrag. Het geld dat u op een spaarrekening stort, wordt door de spaarbank gebruikt om te investeren en hierover verdienen zij weer geld. Een spaarrekening is over het algemeen een veilige manier om je geld te laten groeien, het rendement hierbij is mede daardoor ook erg laag.

Spaarrekening openen

Als u op een veilige manier online geld wilt sparen is het verstandig om een spaarrekening te openen. Om een goede keuze te maken uit de verschillende spaarrekeningen en spaarbanken kunt u deze maar beter van tevoren goed vergelijken, bijvoorbeeld via het spaarbank vergelijk van Tebnv. Hierbij moet je op verschillende zaken letten. Controleer de rentevoet van de spaarrekening. Hoe hoger de rente, hoe meer rente-inkomsten u zult verdienen op uw spaargeld. Let echter op of er beperkingen zijn, zoals een vaste looptijd of een minimumbedrag. Houd rekening met de kosten die banken in rekening brengen voor het openen en onderhouden van een spaarrekening. Sommige banken rekenen bijvoorbeeld administratiekosten, terwijl andere banken juist een gratis spaarrekening aanbieden. Lees altijd de voorwaarden van een spaarrekening goed door. Sommige banken stellen bijvoorbeeld eisen aan het minimale spaarbedrag of het aantal keer dat u geld kunt opnemen. Ook kunnen er verschillen zijn in de opzegtermijn bij het opnemen van spaargeld.

Veiligheid van uw spaargeld

De veiligheid van uw spaargeld is enorm belangrijk, u wilt natuurlijk geen onnodige risico’s lopen met uw spaartegoeden. Het is daarom belangrijk om te controleren of de bank waarbij u de spaarrekening opent betrouwbaar is. Kijk naar de reputatie van de bank en of deze onder toezicht staat van een centrale bank of financiële toezichthouder. Dit geeft aan dat de bank voldoet aan de wettelijke vereisten voor veiligheid en betrouwbaarheid. Let daarnaast op of uw bank een Nederlandse bankvergunning heeft. Dan valt deze namelijk onder het depositogarantiestelsel, wat bekend dat uw geld tot maximaal €100.000. vergoed wordt als de bank failliet gaat.

Bij online sparen is het ook belangrijk hoe een bank verifieert dat u de persoon bent die toegang heeft tot de spaarrekening. Zijn er enkel inloggegevens nodig of is er een extra beveiligingslaag? Tweestapsverificatie door bijvoorbeeld sms-controle of een digipas zorgt voor een verhoogde veiligheid. 

Door deze zaken in acht te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw spaargeld veilig is en beschermd wordt door betrouwbare banken.

Terug naar Geldzaken
onderwijsplein-vindiq