Uw advertentie hier?

Inbraak - Binnenkomen zonder toestemming

Inbraak, ook wel woninginbraak, bedrijfsinbraak of gewoon "inbraak" genoemd, is een misdrijf waarbij een indringer illegaal een gebouw betreedt met de bedoeling een misdrijf te plegen. De meest voorkomende vorm van inbraak is diefstal, maar bij inbraken kan ook sprake zijn van vandalisme, aanranding en moord. Hoewel veel mensen inbraak beschouwen als een 'smash and grab'-misdaad, worden de meeste inbraken feitelijk gepleegd zonder inbraak. In feite is ongeveer 60% van alle inbraken "illegale binnenkomst", wat betekent dat de inbreker eenvoudigweg binnenkwam via een niet-vergrendelde deur of raam. Om inbraak te voorkomen, is het belangrijk om maatregelen te nemen om alle toegangspunten tot uw huis of bedrijf te beveiligen. Dit omvat het op slot houden van deuren en ramen, het installeren van beveiligingssystemen, camera beveiliging en door beweging geactiveerde lichten, en weten wie toegang heeft tot sleutels en alarmcodes. 

Bekijk hier meer informatie over inbraakpreventie die u zelf kunt uitvoeren om inbraak tegen te gaan. Mocht u extra veiligheid willen hebben dan kunt u ook kiezen om technische inbraakpreventie toe te passen. 

Diefstal - Iets meenemen dat niet van u is

Diefstal is een ernstig misdrijf dat grote gevolgen kan hebben voor zowel het slachtoffer als de dader. Slachtoffers van diefstal kunnen financieel verlies lijden, emotioneel leed en een gevoel van overtreding. Overtreders kunnen daarentegen worden geconfronteerd met gevangenisstraf en een strafblad. In sommige gevallen kan van hen ook worden verlangd dat zij het slachtoffer schadevergoeding betalen. Helaas is diefstal een relatief veel voorkomende misdaad en kan het moeilijk zijn om het te voorkomen. Om het risico om slachtoffer te worden te verkleinen, is het belangrijk om bewust te zijn van de omgeving en maatregelen te nemen om uw bezittingen te beschermen. Vermijd bijvoorbeeld grote hoeveelheden contant geld mee te nemen of waardevolle spullen in het zicht achter te laten. Als u het slachtoffer bent van een diefstal, moet u zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Dit geldt hetzelfde als u slachtoffer bent van cybercriminaliteit

Hoe inbraak of diefstal voorkomen?

Er zijn een aantal maatregelen die huiseigenaren kunnen nemen om inbraak of diefstal te voorkomen. Een van de belangrijkste is om deuren en ramen te allen tijde op slot te houden, zelfs als u thuis bent. Inbrekers zoeken vaak een makkelijke manier om een ​​woning binnen te komen, en een ontgrendelde deur of raam is een uitnodiging. Een ander goed idee is om bewegingssensor lampen rond de omtrek van uw huis te installeren. Deze zullen inbrekers afschrikken door het voor hen moeilijk te maken om uw huis te naderen zonder gezien te worden. Zorg er ten slotte voor dat u waardevolle spullen uit het zicht en op een veilige locatie bewaart. Als het een inbreker toch lukt om uw huis binnen te komen, wilt u niet dat hij gemakkelijk toegang heeft tot uw kostbaarste bezittingen. Door deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u uw huis beschermen tegen inbraak en diefstal.